Huawei Vision AR: tidigare Meizu VP avslöjar nya detaljer om Apple Vision Pro-konkurrenten

huawei
Krediter: Canva

Det är inte första gången som en möjlighet diskuteras AR-tittare webblogg huawei: den mystiska rivalen till apple vision pro det borde dyka upp under 2024 och självklart skulle det vara en high-end produkt designad för blandad verklighet. Baserat på vad som har hänt hittills, tack vare debuten av Cupertino-enheten, kan den stå inför en ny teknisk trend med många konkurrenter i spel, redo att lansera respektive lösning. De skulle stå i kö Samsung e Ära, men med de kinesiska varumärkena kan det inte uteslutas att Xiaomi också planerar att säga sitt.

Den tidigare vd för Meizu avslöjar några detaljer om Huaweis AR-visare

apple vision pro
Krediter: Apple

När det gäller den AR viewer från Huawei, tidigare lanserade den kinesiska jätten olika VR-lösningar, så hypotesen om att se en ny modell verkar inte så overklig. De senaste nyheterna kommer från en oväntad figur: Li Nan, tidigare chef för Meizu (som nu har ett eget företag), för tillfället återuppfinner sig som en läckare och rullar av en del detaljer om enheten, jämfört med Apple Vision Pro.

huawei ar viewer
Krediter: Weibo

Cupertino-modellen är utrustad med en chip proprietario (Apple R1) för sensorhantering, stöder gest rumsliga utan dröjsmål och montera en panel 4K mikro OLED di Sony. Alla med en vikt av brunn 600 gram: en detalj som har genererat en hel del kritik. Tydligen AR-lösningen designad av huawei kommer alla dessa funktioner, förutom vikten som bör vara lägre (endast 350 gram).

Den tidigare Meizu-chefen ger också detaljer om tidpunkten: Sony-skärmar bör levereras inom de närmaste 6 månaderna, så det är mycket troligt att Huaweis AR-tittare kommer att se ljuset under andra halvåret. Priset är ännu inte officiellt men enligt olika rykten ska det kosta runt 15.000 XNUMX CNY, om 1.900 € till nuvarande växelkurs.

Du vet att vi också är på WhatsApp? Prenumerera på kanalerna nu GizChina.it e GizDeals att alltid hålla dig informerad om aktuella nyheter och de bästa erbjudandena på webben!

⭐️ Upptäck bästa erbjudandena online tack vare vår exklusiva Telegram-kanal.