Midjourney förbereder sig för valet: förbudet mot bilder av Trump och Biden kommer

midjourney
Krediter: Canva

L 'artificiell intelligens om det används felaktigt kan det orsaka verkligt betydande skada, särskilt i mycket känsliga situationer som kommande val VD av USA. Av denna anledning har några ledande företag inom sektorn beslutat att försöka vidta åtgärder genom att förhindra användare från att skapa bilder av huvudpersonerna i val och politiska som kommer att ockupera scenen under de närmaste veckorna. Bland dessa finns också midjourney, en av de mest kraftfulla AI för att skapa och redigera bilder.

Fake news är ett ännu större problem under val: Midjourney vidtar åtgärder

midjourney
Krediter: Bloomberg

david holz, VD för Midjourney, i en nyligen intervju med mikrofonerna från Direkt meddelat att tjänsten kommer att förhindra skapandet av bilder av Joe Biden e Donald Trump för de kommande 12 månader, den period då valkampanjen och valet av USA:s nästa president kommer att hållas. Trots"var rolig” skapa vissa bilder, den falska nyheter de är en pest att bekämpa.

"Jag vet att det är roligt att skapa bilder av Trump: estetiskt är det verkligen väldigt intressant. Det vore dock bättre att inte göra detta under valen” förklarade VD:n. Förr i tidenAI användes för att skapa bilder av USA:s tidigare president som arresterades: bilder som oundvikligen är det bli viral skapar en hel del förvirring.

Du vet att vi också är på WhatsApp? Prenumerera på kanalerna nu GizChina.it e GizDeals att alltid hålla dig informerad om aktuella nyheter och de bästa erbjudandena på webben!

⭐️ Upptäck bästa erbjudandena online tack vare vår exklusiva Telegram-kanal.