SAMSUNG Galaxy S23 FE recension efter 4 MÅNADER: alla dess fördelar (och nackdelar)

Samsung galaxy s23 FE recension

Sedan några år tillbaka har Samsung tagit med en tradition till smartphonemarknaden, Fan Edition: idén är enkel, att erbjuda upplevelsen av en flaggskeppssmartphone, i det här fallet med lite fördröjning men vi syftar på Samsung Galaxy S23, men med vissa kompromisser för att uppnå ett mer överkomligt pris. 

Sanningen? Samsung har i stort sett lyckats med sitt mål och erbjuder en upplevelse som kommer med väldigt få anmärkningsvärda kompromisser. Det finns dock bara ett stort problem, nämligen tidpunkten för marknadslanseringen av denna smartphone: vi är lite sena med denna recension, men det är fortfarande en smartphone som lanserades under de sista månaderna av 2023, med priser på samma S23 i kraftig nedgång. Men låt oss ta reda på alla detaljer i recensionen. 

SAMSUNG Galaxy S23 FE recension

Design och material

Visuellt sett är det mycket svårt att urskilja vid första anblicken Samsung Galaxy S23 och flaggskeppssortimentet Galaxy S23, men sedan igen målet för Samsung det var bara det. Detta innebär att smarttelefonen kommer med samma minimalistiska design som användes av företagets flaggskeppssortiment för 2023, komplett med rundade kanter, en platt skärm, en trio kameralinser på samma sätt på baksidan och poco Övrig.

S23 FEDessutom finns den även i liknande pastellfärger, såsom Lime, Cream, Purple, Indigo, Tangerine och Graphite. I alla fall, om det observeras mer noggrant, är det normalt att hitta några estetiska skillnader, som nödvändigtvis dikteras av det lägre priset: jag syftar särskilt på de lite tjockare bågarna jämfört med de supertunna i S23-serien. Plus den nya fan utgåva S23 är märkbart högre och bredare än vanliga S23, tack vare en större 6,4-tums panel jämfört med 23-tums S6,1, men den är också tyngre, runt 209g.

Detta beror inte bara på displayen utan också på de olika materialen som används i byggprocessen: även om det alltid är aluminium och glas, har vi här Gorilla Glass 5 jämfört med Victus 2, definitivt ett steg bakåt när det gäller motstånd. Var dock försiktig, för det betyder inte att den inte kommer att överleva ett fall som S23-modellen, men den kan misslyckas tidigare, även om vi vet hur rent slumpmässigt denna parameter är i de olika falltesterna. 

I vilket fall som helst försökte jag hitta nitpicks för att belysa skillnaderna mellan de två smartphones, men tro mig, denna S23 FE har fortfarande sina skäl och, som Samsung har vant oss vid, kommer den inte att få oss att känna bristen på ingenting på vilken front som helst, speciellt den estetiska och konstruktiva. 

Visa

Skärmytan är en av de platser där Galaxy S23FE den avviker från den vanliga Galaxy S23, och jag syftar främst på måtten: här har vi en skärm från 6.4 tum som jag nämnde tidigare, mot 6.1" av S23-modellen. 

Bortsett från dimensionerna är skärmarna ganska lika ur teknisk synvinkel. Både S23 och S23 FE delar samma Dynamic AMOLED 2X med ljusa, levande färger och djupa svärta, egenskaper som denna teknik är mest känd för, och framför allt min absoluta favorit. Om man bortser från personlig smak, har båda också en 120Hz uppdateringsfrekvens, även om S23 FE bara kan växla mellan 120Hz och 60Hz och inte har en dynamisk uppdateringsfrekvens som den för S23; låt oss vara tydliga, detta påverkar inte den dagliga prestandan på något sätt, men kanske kan det påverka batteriet lite mer, om än i mycket minimala procentsatser.

Skärmupplösningen är alltid densamma, FHD + (1080 x 2340), men toppljusstyrkan är lite lägre, 1450 maximala nits jämfört med 1750 för S23, skillnader som dock bara kan märkas på papper eller bara om vi placerar de två smartphones bredvid varandra, eftersom vi i båda fallen talar om extremt positiva och anmärkningsvärda värderingar. 

Hårdvara och prestanda

Utförandet av Galaxy S23FE de beror i huvudsak på vilken del av världen vi befinner oss i, lite som ofta händer med alla Samsungs flaggskeppssmartphones. För den som inte är tydlig med vad jag syftar på så pratar jag om skillnaden i processorer som Samsung ofta använder med sina smartphones inom de olika försäljningsområdena. Återigen, de som köper en S23FE i USA kommer att hitta Snapdragon 8 Gen 1-processorn, medan de i de flesta andra stater, inklusive Italien och Europa, kommer att hittaSamsung Exynos 2200

Det finns alltid lite allmän frustration med denna distinktion av processorer, men sett som det Snap 8 Gen 1 var inte perfekt, särskilt när det gäller energihantering, är Exynos i det här fallet trevligare att ha ombord. Resten av hårdvaran innehåller dock 8 GB RAM och 128 eller 256 GB internminne, lite få om man betänker att det inte finns någon möjlighet till expansion via MicroSD. 

Hur som helst, här är prestandan verkligen av högsta klass, trots åldern på den processor som används: alla scenarier har maximal flyt, oavsett om det är appar som Facebook och för ändamål, eller till och med ganska tunga spel, som de alltid utförs utan fördröjning eller överhettning av något slag. Självklart, om du tänker på priset på S23 och hårdvaran du skulle ha så skulle du nästan kunna tänka dig att köpa den istället för denna S23 FE, men å andra sidan kan jag bara hålla med dig på denna front. 

Programvara

Ur mjukvarusynpunkt har dock S23 FE den senaste versionen av Android 14, med Samsungs OneUI i version 6, så i princip ingen skillnad jämfört med ens de senaste toppprodukterna från samma företag. 

Vi har känt till Samsungs gränssnitt och fungerar väl i flera år nu, den vanliga tillförlitligheten utmärker all Samsung-programvara och här kan vi dessutom räkna med samma antal uppdateringar som förväntas för flaggskeppsmodellerna, det vill säga 5 år av patchsäkerhet och fyra stora Android-uppdateringar .  

kamera

Il Galaxy S23FE det kommer väldigt nära vad S23 erbjuder när det gäller fotografisk hårdvara, med ett 50MP primärobjektiv och ett 12MP ultravidvinkelobjektiv som är praktiskt taget identiska. Endast teleobjektivet gör en liten skillnad, eftersom det här är 8MP jämfört med 10 på S23. 

Som sagt, det primära målet från 50 MP det ger resultat som liknar den tidigare Samsungs topp i sortimentet, i praktiskt taget de flesta situationer, både väl upplysta och inte. Som vanligt och som sågs i förra årets generation från Samsung, kännetecknas bilderna ofta av överdriven mättnad, och även om det gör att bilderna inte är helt verklighetstrogna, framstår de särskilt levande på AMOLED-panelen på smartphonen och presenterar väl på sociala medier, vilket är det som främst intresserar de som fotar med sin smartphone.

Bilderna som tas en vacker solig dag brukar alltid vara bra, liksom på natten, tack vare en ganska bred bländare på f/1.8, lyckas smarttelefonen fånga så mycket ljus som möjligt. Teleobjektivet kan dock, trots minskningen av antalet megapixlar jämfört med S23, erbjuda utmärkta 3x-bilder. Den enda negativa sidan gäller färgkalibreringen, något annorlunda jämfört med primära och ultravidvinkelobjektiv, även om jag tror att det är ett sekundärt och försumbart problem, särskilt eftersom det är svårt att hitta teleobjektiv i det här intervallet, med tanke på att ofta det tredje objektivet är ett makroobjektiv eller av djup, alltid till liten nytta. 

Går man vidare till ultravidvinkeln är det dock samma 12 MP som standard S23, med ungefär liknande prestanda: bilder med välbalanserade färger, även om den lider av en liten förvrängning i kanterna på bilderna. Selfiekameran på 10 MP är bra för de flesta användningsområden. Intressanta videor kan också spelas in i 8K vid 24fps med primärlinsen, även om 4k 60fps är det mest lämpliga läget för dagligt bruk vad gäller viktbalans, bra stabilisering och videokvalitet. 

Frihet

Batteriet är dock något lägre än marknadsgenomsnittet, åtminstone rent numeriskt. S23 FE har faktiskt en ombord batteri från 4500 mAh som dock är större än S3900:s bara 23 mAh. Med det sagt hade jag inga problem med den totala batteritiden, detta är en smartphone som enkelt låter dig hålla till kvällen med genomsnittlig användning. Om du är den typen av användare som istället klämmer ihop smartphonen maximalt, så förnekar jag inte att du kanske inte klarar det förrän på kvällen med denna S23 FE. 

Laddningshastigheterna är inte riktigt i nivå med andra smartphones i samma prisklass, eftersom vi har max här 25W i trådbunden laddning och endast 15W i trådlös laddning; i det första fallet tar det cirka en och en halv timme för en fullständig laddning medan det i det andra tar cirka 3 timmar. 

Pris och överväganden

Samsung Galaxy S23FE kommer på marknaden med en listpris på 719 euro, och ett aktuellt gatupris på poco mindre än 600 euro, beroende på de analyserade butikerna. Vad gjorde Samsung för fel, enligt min mening? Säkert tidpunkten för lanseringen på marknaden, avgjort sent och framför allt till ett avgjort högre pris än vad vi hade kunnat förvänta oss i förhållande till vad som just nu finns på hyllorna, utan att beakta att den nya Galaxy S24, som okej är dyrare, men för liten skillnad erbjuder de verkligen en fördel. 

Därför är S23 FE att rekommendera om den köps för belopp runt 480-520 € som mest, annars skulle jag råda dig att höja ribban något och sikta på en toppmodell från Samsung för att göra ett smartare köp. 

Köplänkarna i den här artikeln genererar en liten provision för GizChina.it. Ta reda på alla detaljer qui.

⭐️ Upptäck bästa erbjudandena online tack vare vår exklusiva Telegram-kanal.
Senast uppdaterad 22/02/2024 20:21
http://SAMSUNG%20Galaxy%20S23%20FE%20|%20Samsung%20Online%20Store

Köp SAMSUNG Galaxy S23 FE i företagets officiella butik. 

Snarare Mindre
€ 719,00
LinkedIn